Information om laddning i garaget

01.10.2020

Vi har nu avslutat installationen av laddboxar i garaget.
Det har installerats 6st duo boxar från CTEK (föredetta Chargestorm), vilket innebär 12st laddningsplatser. Varje box är på 11kW som kan fördelas på två bilar. Boxarna har 2 fasta 4m kablar med typ2 kontakt. Platserna som fått laddning är 40-41, 43-46, 48-51 samt 53-54. Anledningen till att boxarna är aningen utspridda är för att påbörja en framtid för laddinstallation (enklare att efterinstallera fler boxar) samt tillgängligheten från olika lägenhetsuppgångar.

Boxarna är låsta till en RFID tagg och går inte att använda i alla boxar, utan din tagg går enbart till din laddport. Boxarna mäter också din individuella förbrukning.

Elkostnaden kommer på din garageavi varje kvartal med din personliga elförbrukning på din laddplats. Likaså tillkommer en laddavgift på 100kr ex. Moms (125kr ink moms) i månaden på varje faktura.

Upplägget för laddning blir enligt följande.

Avgift för hyra av laddning: 125kr ink moms
Kostnad för el: 1.25kr/kWh ink moms (ink alla avgifter)
Normal garagehyra (efter rabatt): 900kr ink moms

Totalt: 1025kr/mån + förbrukad el

För er som inte vill ha laddning och står på en laddplats

Ni som idag hyr en plats som har en laddstolpe och inte använder/hyr laddning kommer inte att beröras men kan i framtiden komma att behöva omplaceras om en bil som önskar laddning får tillträde till en parkering. Detta innebär alltså att du som idag står på en ruta med laddning aldrig kommer bli "utkastad" ur garaget, du kan däremot behöva byta till en icke laddplats. Elbilar kommer aldrig ha förtur på laddplats, kölista kommer alltid att gälla oavsett bil. (Du måste alltså ha fått eller redan ha en ickeladdparkering för att kunna få en parkering med laddning istället.)
Ni berörs självklart inte heller av tillägget på 125kr, detta är bara om ni har laddning i ert kontrakt som är frivilligt.
Ni som har laddplats kommer få ett tilläggsavtal att signera där ni får meddela om ni vill ha laddning eller ej.

Tagg får ni av oss i styrelsen när ni har skickat in tilläggsavtalet och kryssat i att ni önskar laddning.

För frågor är ni också välkomna att maila oss på styrelsen@brfgranglantan.se